fredag 17 augusti 2012

Förklara sängen - ett försök


Lillebrors säng

Många av er har mailat mig frågor om våra barns sängar. De ni bland annat kan se HÄR. Hur har
vi byggt dem? undrar ni. Systerysters säng är ju en IKEA-vara, en mycket bra sådan om man är
ute efter fin förvaring. De båda brödernas sängar har vi dock snickrat ihop på egen hand. Eller,
jag har gett maken en diffus beskrivning och några kråkor på ett papper och sen har han byggt dem...i ärlighetens namn...

Maken är snickare (fast han kallar sig något annat...maskinsnickare, tror jag) och har tillgång till
egen fabrik. Det gör att sängarna nog inte kan betraktas som hemmabyggen i bästa Timell-anda. Men jag tror att lillebrors säng går att få till med hyfsat enkla medel om man utgår ifrån en befintlig sängstomme. Därför ska jag visa lite detaljer som förhoppningsvis ger en vink om hur vi har tänkt.


Första bilden visar bakänden på sängen. Som ni ser har den ett ryggstöd, gjort av mdf-board. Detta för att sängen på dagen fungerar som en soffa. Vi har också täckt nederdelen av gaveln med samma material. Lådorna, som syns som detalj på nästa bild, är också gjorda i mdf-board. Vi har mätt längden under sängen och gjort tre lådor med så snäv passform som möjligt. Lådorna är lika djupa som sängen är bred för att intrycket ska bli jämt och snyggt när de är stängda.


Under lådorna har vi placerat hjul som bara rullar framåt och bakåt för att lådorna ska bli lättstyrda. Hjulen är köpta på Clas Ohlson. På insidan av sängens sarg sitter ett stopp för att lådorna inte ska åka in i väggen och för att de ska placera sig snyggt. Stoppet är i form av en list som sitter fast hela vägen längs sargens insida.


Handtagen på lådorna är ett bälte från loppis som kostade oss hela fem kronor. Det har vi helt enkelt klippt i tre delar och skruvat fast med snyggskruvar som vi hittade. Sitter som berget.

Hoppas att denna beskrivning kan stilla lite undran och ge lite tips på vägen. Det är otroligt roligt med alla era mail. Hela bloggens syfte är ju att inspirera och det värmer något enormt när det lyckas. ☺ 


Nu önskar jag er den bästa fredagen!
Myyyys!
">